Genom att klicka på "Acceptera alla cookies" godkänner du att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering, analysera webbplatsanvändning och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår sekretesspolicy för mer information.
HEMOm ossArtiklarFör mäklare

Pool Hemma – Hetare än någonsin

October 13, 2021
Klimatet

Sedan pandemin slog till tillbringar vi mer tid hemma. Det har lett till att fler väljer att investera i hemmet.

I dag skaffar många pool, men kanske inte enbart för att bada utan även för att skapa en härlig plats i hemmet där familjen kan umgås och trivas oavsett om det är en vanlig helt eller under Hemestern.

Pooler i svenska trädgårdar har blivit en allt mer vanlig syn och det senaste året har intresset vuxit kraftigt, en utveckling som sannolikt kommer fortsätta. Fram till Juli 2020 hade en hantverkare vi pratade med i Båstad varit med i byggandet av 1 pool i veckan sedan pandemin bröt ut. Och med tanke på det mer osäkra läget i världen är det många som fortsatt i denna trend under våren 2021.

Idag värdesätter många den extra vardagslyxen en pool ger med möjligheten att semestra på hemmaplan. Hemmet blir vår borg och vi prioriterar investeringar i huset och trädgården. Med egen pool hemma så förlänger du sommaren genom att kunna bada i behagligt varmt vatten från den första försommarvärmen i maj tills de första höststormarna gör entre.

Planera och ta hjälp

Att bygga pool på tomten är ett relativt stort projekt, så det gäller att tänka till och planera innan bygget börjar. Ett bra förstasteg är att samla inspiration, spara bilder och skriva ner dina tankar om din drömpool. Det andra steget i processen är att kontakta en poolleverantör med stor erfarenhet som även kan erbjuda hembesök så ni tillsammans kan gå igenom era önskemål och se över poolens placering på tomten. Då får ni fram det bästa underlaget för en offert.

De flesta väljer en helhetslösning där allt ingår, från schakt till färdig pool direkt från en poolleverantör men är du händig och har tid så kan du välja att göra delar av byggnationen själv. Välj det som passar dig bäst.

En pool kan byggas på en vecka men rent praktiskt är det bra att räkna med att hela processen tar ett par månader från första spadtag till färdig pool.

Tips inför poolköpet:
  • Tänk efter vilken typ av pool du vill ha och hur omgivningen ska se ut.
  • Gör en budget för vad poolen får kosta.
  • Kontakta en poolleverantör med stor erfarenhet.

Nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.